De Dorpsraad Breezands Belang.

De dorpsraad Breezands belang is een formeel opgerichte stichting op basis van notariële statuten en inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Dit is sinds 2010 het geval. De dorpsraad is een bestuursraad met een voorzitter en leden zoals je dat mag verwachten van een stichting. De samenstelling van de dorpsraad is opgebouwd uit 5-7 vrijwilligers die onder een voorzitter het thema leefbaarheid Breezand (en ook Anna Paulowna) in het vaandel hebben staan. Iedereen kan en mag de dorpsraad benaderen over onderwerpen die hiermee te maken hebben.
Header image
De formele oprichting van de stichting Breezand Belang is gestart op basis van een verzoek van de gemeente Hollands Kroon, toen nog Anna Paulowna. Het verzoek is gedaan door de toenmalig wethouder Lia Franken met als doel de communicatie uitwisseling tussen burgers/bewoners en de lokale gemeentelijke overheid goed in te richten. En zo is dat vanaf dat moment geweest. De Dorpsraad heeft een zeer goede relatie met de gemeente Hollands Kroon en de samenwerking geldt soms als goed voorbeeld voor andere dorpsraden.

Sinds de oprichting van de stichting Breezands Belang zijn er vele onderwerpen opgepakt die met de leefbaarheid samenhangen. Een aantal voorbeelden zijn:
  • Bomen planten langs de zandvaart en exploitatie van onderhoud inrichten samen met de gemeente
  • Hondenpoep bakken plaatsen in Breezand en leeghalen door de gemeente HK
  • Drank&Drugs thema avonden met Hulpverleners, politie en gemeentelijke vertegenwoordiging
  • Hangjeugd & problematiek
  • Heel Breezand schoon
  • Huisarts problematiek
  • Inhaalverbod Balgweg
  • Bibliotheekbus
  • Inrichting Zandvaart en Burgemeester Lovinkstraat
  • Onkruid bestrijding Breezand
  • Strooibeleid
  • Thema eenzaamheid
  • Thema de oude Aap vs Bisdom
  • Kooijhaven
  • Winterfair Breezand
  • Inrichting dorpskern Breezand (verplaatsing bruggen, inrichting kruising en inrichting groenvoorziening)
  • Plantenbakken op bruggen en in lantaarnpalen
  • Polder waterpeil beleid
  • Speeltuin Groenhof
  • Groen in de buurt initiatief van Provincie Noord Holland
  • Samenwerken met de stichting Bloemendagen
Header image
Bij alle activiteiten spelen vrijwilligers een cruciale rol. Het functioneren van de dorpsraad Breezand is naast het lezen van formele documenten, organiseren van materiaal, budget, etc volledig afhankelijk van vrijwilligers. Gelukkig is Breezand daar ijzersterk in en ook een voorbeeld voor andere dorpen en gemeenten binnen Hollands Kroon.

Daarnaast kan en mag de dorpsraad gebruik maken van ondersteuning door verschillende ondernemers in Breezand. Soms is dit financiële ondersteuning en soms gaat dit in natura. Beide zijn erg belangrijk. Niet onvermeld mag blijven dat de dorpsraad ook financieel wordt ondersteund door de Rabo fondsen. Op basis van stemming door klanten van de Rabobank wordt er een verdeling gemaakt hoe het Rabo fonds van €100.000 euro wordt verdeeld over verenigingen en vrijwilligersinitiatieven. Een geweldig initiatief waarmee ook de dorpsraad wat financiële ruimte krijgt.
Tot zover deze korte introductie van de Dorpsraad Breezands Belang. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe bestuursleden en vooral de jongere generatie willen we hiervoor graag uitnodigen. Ook vrijwilligers die willen meehelpen bij Dorpsraad activiteiten zijn altijd welkom.
bezet
bezet
bezet
bezet
bezet
vrij

- Voorzitter
- Secretaris
- Penningmeester
- Bestuurslid
- Bestuurslid
- Bestuurslid
Doelstelling stichting Breezands Belang:
Breezands is een stichting die wordt gevuld door vrijwilligers.

Het doel van Breezands Belang is:
  1. Het gevraagd en ongevraagd adviseren van het college van burgermeester en wethouders en de gemeenteraad van de gemeente Hollands Kroon,
  2. Advies te leveren over die zaken die de directe woon- en leefomgeving van de inwoners van Breezand raken,
  3. Onderwerpen behandelen die de vitaliteit en/of leefbaarheid van de kern Breezand in het algemeen (kunnen) beïnvloeden.
  4. Het verrichten van alle verdere handelingen die met de bovenstaande punten in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.
De stichting Breezands Belang tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door als formele gesprekspartner/vertegenwoordiger van de inwoners van de kern Breezand het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van de gemeente Hollands Kroon, te adviseren op het gebied van:
  1. Wonen (woonomgeving, bestemmingsplannen, openbaar groen, voorzieningen (winkels, scholen, verenigingen, sportverenigingen, dorpshuis en dergelijke),
  2. Verkeer, veiligheid en openbaar vervoer,
  3. Gezondheid en vitaliteit,
  4. Jeugdbeleid en jeugdvoorzieningen,
  5. De kwaliteit van de openbare ruimte,
  6. Het organiseren van eventuele dorps-, inspraak- en informatieavonden,
In het algemeen “optimaliseren van de woonomgeving van de bewonersin Breezand”.
Overleg structuur
Regelmatig komen we bij elkaar bij een van de bestuursleden. Eventueel aangevuld met gasten die een vraag of kwestie willen bespreken.

Jaarvergadering
Eens per jaar wordt er een vergadering georganiseerd om de bewoners te informeren over de activiteiten van de dorpsraad. Ook de gelegenheid voor de bewoners om vragen te stellen en of ideeën te generen.    

Kernbeheerders
Deze zijn aangesteld door de gemeente en zijn belangrijk voor de dorpsraad. In goed overleg zijn vele onderwerpen te bespreken en activiteiten te ondernemen.

Visie
De dorpsraad ziet Breezand in de toekomst naar een goede Hollandse Kroon kern groeien. Groeien door een actief en meedenkende bewoners populatie.

Contact

De bereikbaarheid van Breezands belang heeft de beperking dat wij allemaal vrijwilligers zijn dus de reactietijd kan wat langer zijn. Vragen of opmerkingen moeten bij voorkeur te maken hebben met de zaken die met de leefbaarheid van Breezand en/of Anna Paulowna te maken hebben. De onderwerpen die te maken hebben met herstel van materiaal of meldingen daarover moeten via de Fixi app of via de website van Hollands Kroon worden aangemeld.
Bedankt voor je reactie!
Wij komen hier zo spoedig mogelijk op terug!
Oeps! Vul a.u.b. alle verplichte velden in.